Historie

Rhea Gispy: alweer 20 jaar op het water!

Rhea Botenbouw is sinds 1984 fabrikant van Rhea Toerboten en Rhea Gipsy Fishing Boats. 20 Jaar geleden alweer zijn wij met de productie begonnen van Rhea Toerboten. In de loop der tijd kregen wij steeds meer vraag om de Rhea Toerboten om te bouwen en geschikt te maken als visboot.

Dit betekende dat er naar de wens van de visser een vlakke vloer gecreŽerd moest worden. Door een dek te monteren tussen de langsbanken die in de toenmalige Toerboten zaten werd een vlakke vloer verkregen. Ook de montage van diverse hengelsport-assecoires gaf de nodige problemen. Na veel experimenteren en uitproberen zijn Gipsy's sindsdien voorzien van houtinlagen in vloer en rand zodat er naar believen hengelsteunen, fishfinders, stoelpoten etc. ingemonteerd kunnen worden.

In 2001 kwam Rhea's eerste echte visboot op de markt: de 'Rhea 430 Fish' en was op dat moment bij iedere Rhea Dealer te koop. Niet iedere dealer had echter affiniteit met de hengelsport. In 2002 besloot Rhea daarom te stoppen met de particuliere verkoop en werden de visboten onder de merknaam 'Gipsy' via een nieuw dealernetwerk verkocht.

In december 2004 is besloten de naam 'Rhea' aan 'Gipsy' te koppelen. Onze visboten heten dus voortaan Rhea Gipsy. Zo wordt duidelijk dat Gipsy visboten uit de Rhea fabriek komen, waar kwaliteit hoog in het vaandel staat!